Příčiny a důsledky nepřátelského převzetí ve Správě společnosti - Sládek, Miloš (2016)
Hlavním cílem této práce je analyzovat nejdůležitější důvody, příčiny a následky nepřátelského převzetí ve správě společností a to na konkrétních vybraných příkladech z praxe. Struktura práce je rozdělena na teoretickou část, zabývající se teorií správy společností s hlavním zaměřením na problematiku převzetí. V praktické části jsou rozebrány konkrétní případy a firmy z praxe, ve kterých došlo k nepřátelskému převzetí. Cílem a vlastním přínosem bude v závěru práce zobecnění získaných poznatků a odvození případných doporučení pro podobné případy v české ekonomice.