Ocenenie spoločnosti PRESTIGE REAL, s.r.o. - Sopko, Marián (2016)
Cieľom diplomovej práce je ocenenie spoločnosti Prestige Real s.r.o. k 1. 1. 2016. Práca je rozdelená do niekoľkých častí. V prvej časti práce sú uvedené základné informácie o podniku, za ktorými nasleduje strategická a finančná analýza a posúdenie predpokladu going concern. Následne je zostavený finančný plán pre roky 2016 až 2020, z ktorého vychádza výsledné ocenenie spoločnosti. Ocenenie je prevedené dvoma metódami a to výnosovou metódou DCF entity a doplnkovou metódou odvetvových multiplikátorov.