Ocenění společnosti Měšťanský pivovar v Poličce, a.s. - Šedivý, Petr; Kislingerová, Eva, 1950-; Strouhal, Jiří, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Hlavním cílem diplomové práce je stanovit tržní hodnotu vlastního kapitálu Měšťanského pivovaru v Poličce, a.s. k datu ocenění 1. 1. 2015. Sekundárním cílem je zjistit, jestli je malý průmyslový pivovar schopný konkurovat velkým pivovarnickým skupinám. V první části teoreticko-metodologické jsou vysvětleny základní pojmy a postupy, které jsou využity v praktické části práce. Praktická část se postupně věnuje strategické a finanční analýze, prognóze generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu. Samotné ocenění podniku je provedeno pomocí tří metod: výnosové, majetkové a tržní. Závěr odpovídá na cíle stanovené v úvodu práce a diskutuje relevantnost a využitelnost výsledků v praxi.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses