Trestná činnost v krajích České republiky v závislosti na ekonomické vyspělosti kraje - Buchal, Matěj; Fischer, Jakub, 1978-; Helman, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Bakalářská práce je založena na empirickém zkoumání kriminality v České republice. Cílem práce je popsat výskyt trestných činů v krajích České republiky v roce 2014, zjistit závislost kriminality na různých socioekonomických ukazatelích pomocí regresní a korelační analýzy a odhadnout budoucí vývoj počtu trestných činů. V poslední části je pak zkoumán vliv amnestie bývalého prezidenta Václava Klause na vývoj kriminality v letech 2013 a 2014.
Vedoucí práce: Jakub Fischer
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses