DPH v judikatuře - Luchkina, Yulia (2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou daně z přidané hodnoty v České republice a analýzou vybraných judikátů Nejvyššího správního soudu. První část je zaměřena na vymezení DPH a její historie v Evropské unii. V další části je pojednáno o DPH v ČR, je vymezena legislativní úprava, osoby, na které se právní úprava vztahuje, popsán předmět DPH a pojednáno o sazbách. Praktická část se věnuje analýze rozsudků Nejvyššího správního soudu v oblasti daně z přidané hodnoty, které se týkají různých otázek této oblasti. Práce je doplněna grafy, tabulkami a schématy pro snadnější zobrazení problematiky DPH v ČR.