Model pro tvorbu rozvrhu na obchodní akademii - Marešová, Iva; Jablonský, Josef, 1955-; Skočdopolová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato práce se zabývá tvorbou rozvrhu hodin na obchodní akademii. V první části jsou uvedeny oblasti, ve kterých se můžeme setkat s rozvrhováním, neboť mezi rozvrhovací úlohy tvorba rozvrhu nepochybně patří. Dále je zde popsáno lineární programování, s jehož pomocí je následně rozvrh tvořen. Zmínka bude věnována přiřazovacímu problému, ze kterého model pro tvorbu rozvrhu hodin vychází. To vše je těžko představitelné bez počítačové podpory. Jedna kapitola je proto věnována využitelným programům. Zahrnuta je i kapitola o didaktice a jejich požadavcích na kvalitní rozvrh. Tyto požadavky jsou pak zohledněny v praktické části. Stěžejní částí práce je tvorba rozvrhu pro reálnou obchodní akademii se zohledněním všech důležitých podmínek. V závěru práce je uveden matematický model, se kterým je možné utvořit rozvrhy hodin pro dvacet čtyři tříd dané školy.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses