Ocenění podniku společnosti OSRAM Česká republika s.r.o. - Michalová, Tereza (2016)
Diplomová práce má formu znaleckého posudku a jejím cílem je nalezení hodnoty Value in Use při stávajícím využití společnosti OSRAM Česká republika s. r. o. k datu 1. 10. 2014. Odhad hodnoty je proveden metodou diskontovaných peněžních toků (typ equity) a metodou tržního porovnání. Součástí práce je strategická a finanční analýza, vymezení provozního majetku společnosti, určení generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu.