Zdravotní a sociální péče o seniory se zaměřením na Královéhradecký kraj - Štaffová, Pavlína (2016)
S demografickým stárnutím populace se setkáváme ve většině zemí světa včetně České republiky. Narůstající počty osob v seniorském věku souvisí i s tím, že narůstá i potřebnost sociální a zdravotní péče o tyto osoby. Práce je zaměřena na Královéhradecký kraj a cílem je analyzovat demografickou strukturu populace z hlediska stárnutí pomocí různých ukazatelů a porovnání. Projekce do roku 2050 nastiňuje budoucí vývoj týkající se stárnutí populace. Dále práce analyzuje kapacity sociálních a zdravotních zařízení na konkrétní počty obyvatel. Odhady potřebného rozšíření kapacit sociálních a zdravotních zařízení do roku 2050 jsou provedeny na základě dostupné prognózy a kapacit zařízení za rok 2013.