Zdravotní a sociální péče o seniory se zaměřením na Královéhradecký kraj - Štaffová, Pavlína; Cséfalvaiová, Kornélia; Vrabcová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
S demografickým stárnutím populace se setkáváme ve většině zemí světa včetně České republiky. Narůstající počty osob v seniorském věku souvisí i s tím, že narůstá i potřebnost sociální a zdravotní péče o tyto osoby. Práce je zaměřena na Královéhradecký kraj a cílem je analyzovat demografickou strukturu populace z hlediska stárnutí pomocí různých ukazatelů a porovnání. Projekce do roku 2050 nastiňuje budoucí vývoj týkající se stárnutí populace. Dále práce analyzuje kapacity sociálních a zdravotních zařízení na konkrétní počty obyvatel. Odhady potřebného rozšíření kapacit sociálních a zdravotních zařízení do roku 2050 jsou provedeny na základě dostupné prognózy a kapacit zařízení za rok 2013.
Vedoucí práce: Kornélia Cséfalvaiová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses