Dopravní situace města Náchod - Vlčková, Hana (2016)
Cílem bakalářské práce je popis a krátká analýza dopravní situace v městě Náchodě. Práce je rozdělena na dvě části, část teoretickou a část praktickou. V teoretické části jsou rozebrány pojmy související se silniční dopravou. Jsou zde shrnuty výhody a nevýhody silniční dopravy a dále jsou popsány i jednotlivé druhy silničních komunikací. V části praktické je analyzována aktuální dopravní situace v Náchodě. Pozornost je věnována dopravnímu zatížení města v posledních dvaceti letech. Kromě popisu aktuální situace jsou rozebrána i možná řešení této situace zejména s ohledem na návrh obchvatu města.