Analýza současného stavu projektového řízení v České republice - Hodžić, Majra; Hrůzová, Helena, 1954-; Lev, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Hlavním cílem této práce je zhodnocení poznání o situaci projektového řízení v České republice. Práce se opírá o analýzu primárních a sekundárních dat. Pro sběr primárních dat byla použita metoda internetového dotazníku. Dotazník sestával ze 4 částí, celkem 20 otázek. Zjištění nároků na projektové manažery a členy projektového týmu, zjištění hlavních charakteristik projektového řízení v současnosti a zjištění metod, které se používají v projektovém řízení v ČR, byly dílčí cíle, na které navazovaly otázky dotazníku. Poslední část byla identifikační část. Jednalo se o kombinaci zavřených a otevřených otázek kvalitativního i kvantitativního charakteru. Výsledky vlastního výzkumu a srovnání s výzkumy v posledních 5 letech ukázaly, že vzhledem k různorodosti a rychle se měnícímu prostředí se nároky a očekávání ne jenom zvyšují, ale i neustále mění, což činí pozice projektového manažera a členů projektového týmu náročnými. Zároveň dochází k zlepšení využití pouze už známých, tradičních metod projektového řízení. Na základě srovnání výsledků výzkumů, hlavní charakteristiky projektového řízení v ČR se zásadně nemění a nedošlo k podstatnému rozvoji.
Vedoucí práce: Helena Hrůzová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses