Analýza možností financování dlouhodobého majetku ve Škoda Auto, a.s. - Hložková, Helena (2016)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku možností financování dlouhodobého majetku spolu s konkrétní modelovou situací v automobilové společnosti ŠKODA AUTO a. s. Diplomová práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V metodologické části analyzuji možnosti financování majetku dle druhu leasingu a úvěru. Dále uvádím i vývoj českého trhu leasingu a úvěru dle České leasingové a finanční asociace. V praktické části se již zabývám konkrétním příkladem rozhodování mezi operativním leasingem a úvěrem při financování transportní a manipulační techniky.