Vliv demografických změn na marketing v České republice - Kašpar, Jan; Pešek, Ondřej; Palíšková, Marcela, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Bakalářská práce se zabývá vlivem současných demografických změn na marketing. V práci jsou změny nejen podrobně charakterizovány a popsány, ale je zde také kladen důraz na marketingový pohled vzhledem k změnám, ke kterým v české společnosti dochází. Demografický vývoj je ovlivněn například celkovým počtem obyvatel, stárnutím populace nebo migrací. V České republice je nejvýraznější změnou stárnutí populace, a proto je práce zaměřena především na tento jev, který přináší zásadní proměnu v každodenním životě každého z nás. Stárnutí populace vede ke změnám věkové struktury ve všech vyspělých zemích včetně České republiky. Počty přibývajících seniorů budou mít obrovský dopad na ekonomiku, pozmění životní styl a také postavení této části populace ve společnosti. Všechny demografické změny vedou k otevírání nových marketingových příležitostí, na které je práce zaměřena.
Vedoucí práce: Ondřej Pešek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses