Ranking vybraných společností na trhu nealkoholických nápojů - Klement, Petr (2016)
Práce Ranking vybraných výrobců nealkoholických nápojů zkoumá výkonnost společností Coca Cola, Pepsi a Kofola prostřednictvím sestavení rankingu. V rámci práce jsou sestaveny čtyři žebříčky na základě čtyř různých kritérií. Vrcholným kritériem výkonosti je zvolen ukazatel hodnoty podniku získané pomocí metody ekonomické přidané hodnoty. Výsledky plynoucí ze sestavení žebříčků jsou formulovány ve formě doporučení pro potenciálního investora do těchto společností. Výsledky jednotlivých žebříčků jsou mezi sebou porovnány za účelem přezkoumání validity použití zahraničních informačních zdrojů pro vyhodnocení zvolených kritérií.