Základní umělecké vzdělání v ČR, analýza činnosti ZUŠ Josefa Kličky Klatovy - Schusterová, Kristýna (2016)
Bakalářská práce se zaměřuje na financování Základní umělecké školy Josefa Kličky Klatovy, zřizované Plzeňským krajem, kterou srovnává se Základní uměleckou školou J. S. Bacha Dobřany, již zřizuje obec. V teoretické části se zabývá vývojem uměleckého vzdělávání na našem území, současnou situací a způsoby financování základních uměleckých škol. V praktické části je představena ZUŠ J. Kličky v Klatovech a její hospodaření. To je následně srovnáno s ZUŠ J. S. Bacha Dobřany. Oba modely zřízení jsou v závěru práce porovnány.