Zemědělská politika KSČ v 60. letech 20. století - Pospíšilová, Romana (2016)
Zemědělská politika KSČ v 60. letech 20. století byla ovlivněna přechodem od socialismu přes politické uvolňování až k hospodářské normalizaci. Cílem diplomové práce je analyzovat zemědělskou politiku KSČ v tomto období a zhodnotit dopady stanovených cílů na výsledky zemědělské produkce. Kromě hlavního cíle se práce soustředí na analýzu rostlinné a živočišné produkce na základě parametrů, které jsou statisticky sledovány a vykazovány. V závěru jsou pak shrnuty výsledky, kterých bylo v zemědělství dosaženo v průběhu 60. let 20. století a zhodnoceny úspěchy a neúspěchy. Práce je založena na zdrojích, které jsou zpracované v Národním archivu v Praze, a na současné odborné literatuře.