Zemědělská politika KSČ v 60. letech 20. století - Pospíšilová, Romana; Jakubec, Ivan, 1960-; Szobi, Pavel, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Zemědělská politika KSČ v 60. letech 20. století byla ovlivněna přechodem od socialismu přes politické uvolňování až k hospodářské normalizaci. Cílem diplomové práce je analyzovat zemědělskou politiku KSČ v tomto období a zhodnotit dopady stanovených cílů na výsledky zemědělské produkce. Kromě hlavního cíle se práce soustředí na analýzu rostlinné a živočišné produkce na základě parametrů, které jsou statisticky sledovány a vykazovány. V závěru jsou pak shrnuty výsledky, kterých bylo v zemědělství dosaženo v průběhu 60. let 20. století a zhodnoceny úspěchy a neúspěchy. Práce je založena na zdrojích, které jsou zpracované v Národním archivu v Praze, a na současné odborné literatuře.
Vedoucí práce: Ivan Jakubec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářské a politické dějiny 20. století [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses