Stanovení hodnoty podílu ve společnosti SKANSKA Transbeton, s.r.o. - Bačová, Dominika (2016)
Diplomová práce se zabývá stanovením tržní hodnoty 51% podílu ve společnosti SKANSKA Transbeton, s.r.o ke dni 31. 12. 2014. Součástí práce je strategická analýza, finanční analýza, analýza a prognóza generátorů hodnoty, finanční plán a samotné ocenění. Zvolenou metodou ocenění je výnosová metoda DCF equity a metoda tržního porovnání ve variantě srovnatelných podniků.