Dopravní infrastruktura města Roudnice nad Labem - Líska, Petr (2016)
Tato diplomová práce se zabývá infrastrukturou silniční, železniční, letecké, říční a cyklistické dopravy České republiky s detailním zaměřením na město Roudnice nad Labem a jeho okolí. Kromě podání základních informací o infrastruktuře jednotlivých dopravních oborů v Roudnici nad Labem je cílem práce především analýza silniční dopravy a dopravní situace ve městě. V práci se nachází detailní rozbor nejdůležitějších pozemních komunikací města včetně jejich silných a slabých stránek s následným shrnutím a uceleným pohledem na dopravu ve městě, podpořeným vlastním dopravním průzkumem.