Ocenění vybrané pražské stavební společnosti - Zahálková, Zuzana (2016)
Cílem této diplomové práce je stanovení subjektivní hodnoty pražské stavební společnosti pro její vlastníky. Vybraná stavební společnost je oceňována k datu 1. 1. 2016. Práce je rozdělena do dvou částí. V první teoretické části je popsána metodologie oceňování pro stanovení subjektivní hodnoty společnosti pro její vlastníky. Ve druhé části práce jsou aplikována teoretická východiska na vybrané pražské stavební společnosti. Tato část obsahuje strategickou analýzu, finanční analýzu, analýzu generátorů hodnoty, finanční plán a následné ocenění společnosti.