PODPORA ABSOLVENTOV NA TRHU PRÁCE SO ZAMERANÍM SA NA ABSOLVENTSKÚ PRAX V OKRESE BANSKÁ BYSTRICA V ROKOCH 2009 - 2014 - Bodnár, Ladislav (2016)
Bakalárska práca sa zaoberá nezamestnanosťou mladých ľudí, najmä absolventov škôl, ktorí patria medzi znevýhodnených uchádzačov o zamestnanie na trhu práce. Táto práca má za cieľ zhodnotiť efektivitu absolventských praxí v okrese Banská Bystrica a porovnať vynaložené náklady na absolventskú prax na jedného uchádzača o zamestnanie s nákladmi na dávku v nezamestnanosti jedného nezamestnaného. Na základe analýzy štatistických dát sa ukazuje, že čo sa týka umiestnenia uchádzačov o zamestnanie na trhu práce po ukončení absolventskej praxe, je úspešnosť umiestnenia v okrese Banská Bystrica veľmi vysoká. Čo sa týka nákladového porovnávania absolventských praxí s dávkou v nezamestnanosti, závisí toto porovnanie najmä od toho, z akého vymeriavacieho základu dávku v nezamestnanosti počítame.