Podnikatelský záměr vybudování domova pro seniory - Veselková, Jana (2016)
Cílem diplomové práce je sestavení podnikatelského plánu na výstavbu domova pro seniory. Práce je rozdělena do dvou částí, kdy první se zabývá důležitými pojmy jako podnikání a struktura podnikatelského plánu. Druhá část představuje konkrétní podnikatelský plán. V této části je detailně popsán záměr plánu a je provedena důkladná analýza okolí společnosti. Následující marketingová analýza tvoří podklad pro vytvoření správných marketingových nástrojů pro oslovení klientů. Navazující finanční část tvoří důležitý podklad pro zhodnocení investice do předkládaného podnikatelského plánu. Metody hodnocení výnosnosti investice tvoří další důležitou sekci v práci. V závěrečné části diplomové práce jsou ještě zmíněna rizika projektu včetně možných opatření ke zmírnění intenzity jejich dopadu.