Předstihový kompozitní index a jeho role při analýze hospodářského cyklu v České republice během let 1993-2015 - Hornová, Michaela; Czesaný, Slavoj, 1940-; Štěpánek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku monitorování hospodářského cyklu. Kompozitní předstihové indikátory jsou jednou z možností, jak toto monitorování provádět. Ve své práci se zabývám procesem jejich sestavení a porovnávám jejich tvorbu na základě metodik mezinárodních organizací OECD, Eurostat a Conference Board. Zvláštní pozornost věnuji také metodice českých institucí. Metodiky sestavení předstihových indexů se stále vyvíjejí a vylepšují, což ztěžuje jejich analýzu. Společně s informacemi o hospodářském cyklu a analýze hospodářské politiky v ČR mezi roky 1993-2015 hodnotím funkčnost předstihových indikátorů pro provádění monitoringu hospodářského cyklu. Analýza je provedena metodou SWOT, tudíž výstupem práce je vystihnutí kladů, záporů, příležitostí a hrozeb tvorby a aplikace kompozitních indikátorů.
Vedoucí práce: Slavoj Czesaný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses