Návrh strategické hry pro znalostní podporu v demografii - Vopavová, Kateřina; Mildeová, Stanislava, 1959-; Langhamrová, Jitka, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Demografie je obor související primárně s reprodukcí obyvatelstva. Cílem bakalářské práce je návrh strategické deskové hry, která má přiblížit demografii širší veřejnosti zábavnou formou. První kapitola je zaměřena na základní pojmy a charakteristiky demografie. V druhé kapitole jsou srovnány kraje z hlediska úmrtnosti, živě narozených, potratů, sňatků, rozvodů, přistěhovalých a vystěhovalých. Kraje jsou srovnány od roku 2004 do roku 2014. Graficky je vyobrazen pouze rok 2014. V grafu je vyobrazeno i porovnání s průměrem České republiky. Třetí kapitola je pouze podpůrná pro návrh hry. Je zde řečeno, co je hra, jaký je její účel a co je desková hra. Poslední čtvrtá kapitola je samotným návrhem deskové hry. Jsou zde sepsány pravidla hry, logika hry a účel hry. Dále je vyobrazen grafický návrh samotné hry.
Vedoucí práce: Stanislava Mildeová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses