Príležitostná autobusová doprava - Lukačik, Matúš (2016)
Cieľom tejto bakalárskej práce je analyzovať medzinárodnú príležitostnú autobusovú dopravu. Zistiť aké sú súčasné problémy dopravcov a aké nákladné je prevádzkovať tento typ dopravy. Práca sa orientuje v prvom rade na podmienky a nariadenia, ktoré sú potrebné pre vykonávanie tejto dopravy. Ďalej hovorí o spoplatnení pozemných komunikácií. Na záver je zobrazený konkrétny dopravca spolu so zájazdom a striedaním vodičov na ňom.