Teorie a praxe brandingu - Drgová, Adéla (2016)
Tato diplomová práce se věnuje tématice značek a brandingu. V úvodu zkoumá definici značky od různých autorů, vymezuje její funkce a měnící se roli v posledních desetiletích. Dále je objasněn rozdíl mezi často zaměňovanými pojmy identita a image a je představen český náhled na koncept Corporate Identity. Pro lepší pochopení tématu je prezentován žebříček 100 nejznámějších značek světa, díky kterým si čtenář představí dříve probírané pojmy na konkrétních příkladech jemu známých společností. Následně je charakterizován proces brandingu, jež je v praktické části práce aplikován na příklad vybrané firmy s názvem Local Artists SE, zabývající se prodejem českých suvenýrů a dárkových předmětů. Autorka zpracovávala návrh brandingu celé společnosti, který byl později uplatněn v projektu příprav a realizace nové prodejny v prostorách 5hvězdičkového hotelu InterContinental v Praze. Práce mapuje a prezentuje výsledky její činnosti v rámci spolupráce s danou firmou.