Analýza a výběr aplikační platformy pro podporu řízení IT společnosti - Kortus, Jakub (2016)
Diplomová práce se zabývá procesem výběru vhodné interní aplikační platformy pro potřeby konkrétní IT společnosti, která podniká v oblasti vývoje a implementace SW produktů pro podporu řízení kreditního rizika. Společnost čítá aktuálně 100 pracovníků a plánuje se v následujících letech rozrůstat s 25% tempem. Tento fakt klade značné nároky na efektivní, ale zároveň nákladově optimální soubor interních systémů pro podporu procesního řízení. V teoretické části práce je popsán obecný proces výběru dodavatele a jeho specifika při použití ve výběrovém řízení na dodavatele informačních systémů a dále postup procesní analýzy klíčových procesů, která je nezbytným metodickým základem. V praktické části je provedena samotná analýza klíčových procesů, na kterou jsou následně navrženy jednotlivé aplikace, které jsou navzájem integrovány a tvoří komplexní a ucelenou platformu pro podporu sledování, vyhodnocování a řízení celé IT společnosti. Hlavním přínosem práce je komplexní návrh aplikační infrastruktury, která by měla nahradit tu současnou a nevyhovující.