Vytvoření a aplikace metodiky pro hodnocení kvality provedení datové migrace - Němcová, Alžběta; Vrbová, Lucie; Hudos, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Cílem práce je vytvoření použitelné metodiky pro hodnocení projektů datové migrace, respektive ohodnotit kvalitu jejich provedení. Projekty datové migrace jsou často skloňovaným pojmem, ovšem způsob jejich hodnocení většinou v literatuře chybí. Metodika je sestavena na základě dostupných informací, stávajících metodik a postupů a mimo jiné na základě expertních zkušeností. V rámci metodiky byl vytvořen i nástroj pro hodnocení, který je univerzálně použitelný pro různé projekty. Proces migrace byl pro tento účel rozdělen na jednotlivé aktivity, rozpadající se na procesy a následně byla definována kritéria, jež pomáhala hodnotit plnění procesů. Tento nástroj funguje na základě přiřazení vah jednotlivým kritériím, pomocí nichž se procesy migrace hodnotí a následně jsou tato kritéria obodována hodnotitelem, jež by měl mít znalost migračních procesů. Metodika byla v rámci této diplomové práce aplikována na reálný projekt implementace nového Core banking system (CBS). Na základě výsledků a jejich interpretace byla vytvořena doporučení, jež mohla pomoci zlepšit kvalitu datové migrace právě v tomto případě.
Vedoucí práce: Lucie Vrbová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses