Hodnocení produktivity pracovníků skladu - Štěpánková, Anna (2016)
Cílem této práce je navrhnout nový způsob měření a hodnocení produktivity skladových procesů ve velkoobchodním skladu s knihami společnosti Euromedia. Ve skladu je implementován Warehouse management systém, takže firma má k dispozici informace o procesech, které se ve skladu odehrávají. Nicméně systém zatím neobsahuje nástroj, pomocí kterého by podával přehledné reporty o produktivitě jednotlivých pracovníků a směn. Tudíž manažer skladu nedisponuje dostatkem dat pro efektivní řízení zaměstnanců skladu. V teoretické části jsou popsány základy skladování a determinanty úspěšného skladování. Dále jsou zde obecně popsány procesy, které ve skladu probíhají, s přímou návazností na konkrétní procesy skladu knih společnosti Euromedia. V analytické části je nejprve detailní analýza výstupních dat z WMS, za měsíce únor až květen 2015. Na základě této analýzy je zde navrhnuto dle jakého systému přiřazovat pracovníky do směn, jakým způsobem měřit produktivitu jednotlivých činností i jakým způsobem lze produktivity za jednotlivé činnosti porovnávat. V závěru práce jsou doporučení k jednotlivým přístupům měření a dále doporučení do budoucna, na základě kterých by se měření mohlo zpřesnit a usnadnit. Navržená opatření přispívají k lepšímu řízení zaměstnanců ve skladu velkoobchodu s knihami.