Podnikatelský plán - Ulmannová, Sabina (2016)
Cílem této bakalářské práce je sestavit podnikatelský plán pro vznikající módní společnost. V teoretické části práce se budu zabývat základními pojmy v podnikání. Specifikuji, co se myslí podnikatelským plánem, jaká je jeho struktura a za jakým účelem jej sestavujeme. Praktickou část poté přímo aplikuji na módní projekt. Představím, kdo za projektem bude stát. Určím jeho cíle a specifikuji produkty. Konkretizuji cílový segment, na který se bude společnost zaměřovat. Budu se zabývat analýzou trhu, konkurenčními výhodami a implementuji marketingové nástroje. Zpracuji SWOT analýzu, tedy silné a slabé stránky, možné příležitosti a hrozby pro projekt. V neposlední řadě sestavím finanční plán, který bude tvořit nejdůležitější část podnikatelského plánu. Komplexně rozeberu životaschopnost projektu a upozorním na jeho možná rizika. Ověřím tak ekonomicky a z finančního hlediska, zda má projekt šanci v tomto konkurenčním prostředí uspět.