Ekonomická analýza podniku Kofola, a.s. - Jančovič, Tomáš; Vávrová, Hana, 1970-; Kovářová, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práca obsahuje ekonomickú analýzu spoločnosti Kofola a.s. v rokoch 2009 až 2014. Cieľom tejto práce je vykonať ekonomickú analýzu spoločnosti, zhodnotiť jej finančné zdravie a spraviť porovnanie s vývojom na trhu. Vlastná časť práce sa delí na 2 hlavné časti. Prvou je metodologická časť, v ktorej sú popísané použité postupy, metódy a modely. V praktickej časti sú aplikované metódy z teoretickej časti na sledovaný podnik. Praktická časť vychádza predovšetkým z účtových výkazov. Finančná analýza pozostáva z analýzy absolútnych ukazovateľov a pomerových ukazovateľov. V praktickej časti sú aplikované bilančné pravidlá, analýza pracovného kapitálu a Du Pontov rozklad ROE, analýza nákladov a zásob, súhrnné modely hodnotenia podniku a medzipodnikové porovnanie. Na záver sú zhrnuté a vyhodnotené výsledky z praktickej časti a sú vyvodené príslušné odporúčania.
Vedoucí práce: Hana Vávrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses