Využití fondů EU v Luhačovicích - Špetlík, Václav (2016)
Tato diplomová práce navazuje na téma mé bakalářské práce, která se zabývala využíváním fondů EU v Luhačovicích a na konkrétní rozbory jednotlivých úspěšně dokončených projektů. Práce nás seznamuje se dvěma nejrozsáhlejšími projekty, které se nedávno v tomto městě realizovaly. Jedná se o rekonstrukci Jurkovičovy aleje a ulice Dr. Veselého, které jsou hlavními tepnami města. Kromě charakteristiky, kalkulace nákladů a závěrečného zhodnocení bylo také vypracováno a vyhodnoceno dotazníkové šetření pro místní obyvatele města. Tento výzkum nás seznamuje s tím, zda jsou si obyvatelé Luhačovic vědomi provedených změn, jak je vnímají, a dále pak zaznamenal jejich názory ohledně efektivnosti využívání dotací ve městě. V závěru práce můžeme najít různá číselná srovnání v průběhu let, kdy se začaly využívat fondy EU a nástin možného vývoje v brzké budoucnosti.