Analýza marketingového mixu společnosti Lidl Česká republika v.o.s. - Melounová, Markéta (2016)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat marketingový mix společnosti Lidl Česká republika v.o.s., diskontního řetězce, jenž se primárně zaměřuje na nákup a prodej potravinářského a nepotravinářského zboží. Analýza je provedena na základě nejnovějších veřejně dostupných zdrojů a vlastního zkoumání. Práce je rozdělena do dvou částí, přičemž teoretická část vymezuje důležité pojmy z oblasti maloobchodu a marketingového mixu, které jsou doplněny o teorie a současné trendy na maloobchodním trhu. V praktické části je představen samotný řetězec Lidl a jeho marketingový mix, který je doplněn o dotazníkové šetření. Na základě provedené analýzy jsou pro společnost vyvozeny návrhy na zlepšení marketingového mixu.