Výskyt syndromu vyhoření u vytipovaných profesních skupin a studentů - Veselková, Veronika; Franková, Emilie, 1949-; Poláková, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce se zabývá problematikou syndromu vyhoření. Jejím cílem je zmapovat výskyt syndromu vyhoření u vytipovaných profesních skupin a studentů. Teoretická část detailně popisuje syndrom vyhoření, jeho historii, definice, příčiny, příznaky, vývoj a diagnostické možnosti. Jsou zde uvedeny také možnosti léčby a prevence syndromu vyhoření. Poslední část se věnuje syndromu vyhoření ve zdravotnictví, ve školství a u vysokoškolských studentů. Na základě teoretické analýzy je zpracována praktická část. Praktická část využívá jak kvalitativních, tak kvantitativních metod výzkumu. Jsou zde představeny použité metody sběru informací a charakterizován výzkumný soubor. Největší část je věnována vyhodnocení obou výzkumů. V závěru práce dochází ke shrnutí získaných výsledků a k sepsání výsledných doporučení.
Vedoucí práce: Emilie Franková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses