Analýza marketingové komunikace Nadačního fondu J&T - Šťastná, Petra (2016)
Bakalářská práce pojednává o marketingové komunikaci neziskových organizací se zaměřením na nadace a nadační fondy, na příkladu Nadačního fondu J&T. Práce vyhodnocuje komunikační nástroje používané fondem a navrhuje doporučení pro lepší využití marketingových nástrojů s dlouhodobým výhledem. V první části je přiblížena teorie neziskového sektoru se zaměřením na nadace a nadační fondy. V druhé polovině teoretické části je zpracována problematika marketingu, marketingového mixu a marketingové komunikace a specifika marketingové komunikace v nadačních fondech. Praktická část je věnována Nadačnímu fondu J&T, jeho historii, obecné charakteristice a marketingové komunikaci. Součástí praktické části je i vlastní dotazníkové šetření, které hodnotí povědomí o nadačním fondu mezi studenty Vysoké školy ekonomické v Praze.