Bezpečnost silniční nákladní dopravy - Žurman, Jiří (2016)
Klíčovým cílem bakalářské práce je zohlednit bezpečnostní systémy v silniční nákladní dopravě. Úvodem je obecně popsána silniční nákladní doprava. Poté jsou zmíněny typy vozidel a další jejich bližší specifikace. Posledním bodem teoretické části je přiblížení si typů souprav. Praktická část se zabývá bezpečností silniční nákladní dopravy. Jsou zde zmíněny jak bezpečnostní systémy současnosti, tak i bezpečnostní prvky budoucnosti. Řeč je zejména o autonomní jízdě, komunikaci V2V či V2I a celkové možnosti zvyšování efektivnosti silniční nákladní dopravy.