Testování efektivnosti kapitálového trhu v evropských ekonomikách - Burianec, Dominik (2016)
Tato diplomová práce se zabývá testováním efektivity na kapitálových trzích. Předmětem ověřování jsou akciové trhy Rakouska, Maďarska, Německa, Velké Británie, České republiky a Polska během období 2006-2016Q1. Cílem této práce je testování slabé efektivnosti na těchto trzích. Hypotéza o efektivnosti se testovala pomocí ACF testu, ADF a KPSS testů, testu poměru rozptylů, run testu a testuje se lednový efekt.