Testování efektivnosti kapitálového trhu v evropských ekonomikách - Burianec, Dominik; Pošta, Vít, 1980-; Gawthorpe, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Tato diplomová práce se zabývá testováním efektivity na kapitálových trzích. Předmětem ověřování jsou akciové trhy Rakouska, Maďarska, Německa, Velké Británie, České republiky a Polska během období 2006-2016Q1. Cílem této práce je testování slabé efektivnosti na těchto trzích. Hypotéza o efektivnosti se testovala pomocí ACF testu, ADF a KPSS testů, testu poměru rozptylů, run testu a testuje se lednový efekt.
Vedoucí práce: Vít Pošta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses