Porovnání rozdílů v sezónnosti u demografických časových řad vybraných zemí EU - Morávek, David; Šimpach, Ondřej; Miskolczi, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato práce v teoretické rovině popisuje některé statistické metody sloužící pro zkoumání časových řad se sezónní složkou a metod pro zkoumání sezónní složky samotné. V analytické rovině jsou tyto statistické metody aplikovány při zkoumání demografických časových řad. Sezónní složka je blíže zkoumána a její průběh a charakter je porovnáván mezi vybranými evropskými zeměmi. Tato práce přináší a ukazuje některé zajímavé trendy, které se při zkoumání demografických časových řad objevily. V neposlední řadě také tato práce poskytuje náhled na použití některých ne zcela běžně využívaných statistických metod.
Vedoucí práce: Ondřej Šimpach
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses