Proces výběru a implementace ERP systému distribuční firmy - Gregůrek, Tadeáš (2016)
Diplomová práce popisuje problematiku volby podnikového ERP systému z pohledu společnosti zabývající se distribucí materiálů světelné reklamy. Teoretická část zpracovává pojmy z prostředí podnikových systémů, aktuální trendy ERP systémů, alternativní řešení výstavby podnikových systémů a také rizika, která mohou nastat v tomto procesu. Vysvětluje také metody vícekriteriálního rozhodování, pro jejich použití v nadcházející části. Praktická část je zaměřena na popis distribuční společnosti, aktuální ERP systém, který společnost používá a parametry, které musí stávající a nový systém splňovat. Primárním cílem druhé části práce je pojednání o aktuálních podnikových systémech na trhu a vyhodnocení aktuální nabídky z hlediska vhodnosti daného systému pro společnost Dencop Lighting pomocí rozhodovací matice. Pro tuto část je použita metodika analýzy. Sekundárním cílem je stanovení rizik, které mohou nastat při procesu změny ERP systému.