Důsledky stárnutí populace na potřebu služeb sociální péče na Vsetínsku do r. 2030 - Fojtů, Sára; Antovová, Michaela; Dotlačilová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Obyvatelstvo v Evropě stárne a tato skutečnost se projevuje nutností uzpůsobit strukturu služeb v Evropě, České republice i jednotlivých regionech. Tato práce se zabývá otázkou potřeby sociálních služeb pro seniory na Vsetínsku v důsledku stárnutí populace. Zvláštní pozornost je věnována osobám trpícím Alzheimerovou chorobou či jiným typem demence, neboť četnost výskytu těchto nemocí se s věkem zvyšuje. Hlavním cílem práce je analyzovat současnou situaci v okrese a na základě zjištěných údajů i populační projekce obyvatelstva odhadnout potřebu služeb sociální péče do budoucna. Okres Vsetín se vyznačuje vyšším podílem seniorů než většina České republiky, což klade větší nároky na rozsah služeb sociální péče pro seniory. Z tohoto důvodu je do budoucna možné očekávat další navýšení těchto nároků.
Vedoucí práce: Michaela Antovová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses