Investiční životní pojištění na českém pojistném trhu - Komárová, Daniela (2016)
Předmětem diplomové práce je souhrnný popis a následné zhodnocení vývoje IŽP v rámci České republiky. Práce je zaměřena především na charakteristiku IŽP , jeho vývoj s dočasnou nabídku tohoto produktu. Součástí DP je také srovnání jednotlivých produktů IŽP s alternativními možnostmi financování, které jsou v současné době na finančním trhu v ČR poskytovány. V závěrečné kapitole je posouzena výhodnost tohoto produktu uvedením pozitiv a negativ, které tento produkt skýtá.