Návrh systému měření a řízení výkonnosti ve vybrané společnosti - Zíma, Radek (2016)
Cílem této práce je vytvoření systémů měření a řízení výkonnosti umožňujícího implementaci podnikové vize a strategie. Zaměřuje se na vybranou společnost specializující se v oblasti vývoje a implementace webových platforem. Pro vytvoření návrhu systému měření výkonnosti a řízení strategie byla použita metoda Balanced Scorecard. Strategie je analyzována pomocí metod PESTLE a SWOT. Zkoumaný podnik je detailně analyzován z hlediska jeho struktury, finančního zdraví a činností. Strategie podniku je zpřehledněna a provázána příčinnými vztahy ve strategické mapě. Finanční analýza v práci slouží k ověření dostupnosti finančních prostředků pro aplikaci konceptu Balanced Scorecard.