Analýza pracovní síly jako faktoru konkureceschopnosti národní ekonomiky v letech 2000 - 2014 - Vejsada, Tomáš (2016)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat pracovní sílu jako faktoru konkurenceschopnosti národní ekonomiky v letech 2000-2014. Práce je rozdělena do dvou částí. První část se zabývá teoretickým vymezením pojmu konkurenceschopnost národní ekonomiky. Druhá část práce je analýza jednotlivých determinantů pracovní síly jako faktoru konkurenceschopnosti ve vybraných ekonomikách střední Evropy - České republice, Rakousku, Polsku a Slovensku. Ukazuje se, že stěžejní význam pro zvyšování konkurenceschopnosti v oblasti pracovní síly má vzdělání. Zde má také Česká republika největší prostor pro zlepšení.