Analýza pracovní síly jako faktoru konkureceschopnosti národní ekonomiky v letech 2000 - 2014 - Vejsada, Tomáš; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Šetková, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat pracovní sílu jako faktoru konkurenceschopnosti národní ekonomiky v letech 2000-2014. Práce je rozdělena do dvou částí. První část se zabývá teoretickým vymezením pojmu konkurenceschopnost národní ekonomiky. Druhá část práce je analýza jednotlivých determinantů pracovní síly jako faktoru konkurenceschopnosti ve vybraných ekonomikách střední Evropy - České republice, Rakousku, Polsku a Slovensku. Ukazuje se, že stěžejní význam pro zvyšování konkurenceschopnosti v oblasti pracovní síly má vzdělání. Zde má také Česká republika největší prostor pro zlepšení.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses