Nezaměstnanost ve Středočeském kraji - Šebesta, Ondřej; Pavelka, Tomáš, 1975-; Rusmichová, Lada; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá analýzou nezaměstnanosti ve Středočeském kraji v letech 2010-2015. Zaměřuje se na zhodnocení využívaných nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti a vývoj výdajů na konkrétní nástroje aktivní politiky zaměstnanosti. Cílem práce je zhodnotit vývojové tendence struktury uchazečů o zaměstnání a to z hlediska věku, pohlaví, dosaženého vzdělání a délky evidence na Úřadu práce. V teoretické části se autor věnuje vymezení základních pojmů trhu práce, nezaměstnanosti a politiky zaměstnanosti. Ačkoliv ve sledovaných letech došlo k poklesu podílu nezaměstnaných, počet uchazečů o zaměstnání v některých specifických skupinách nezaměstnaných vzrostl. V kategorii nezaměstnaných déle než 24 měsíců, počet uchazečů o zaměstnání výrazně vzrostl. Nákladově nejefektivnějším nástrojem aktivní politiky zaměstnanosti se jeví rekvalifikace. Pomocí rekvalifikačních programů bylo podpořeno Úřadem práce nejvíce uchazečů o zaměstnání.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses