Vývoj sčítání lidu na území České republiky - Houdková, Veronika (2016)
Cílem této práce je zkompletování a zhodnocení dostupných informací o populačních censech v České republice. V teoretické části se práce zabývá vývojem a historií populačních censů na našem území. Dále je zde stručně popsán význam sčítání lidu a oblasti využití dat a výsledků. Další část práce je věnována poslednímu sčítání lidu, domů a bytů, které proběhlo v roce 2011. Zde jsou popsány zejména hlavní změny a novinky oproti předcházejícím sčítáním. Pátá kapitola práce stručně hovoří o připravovaném sčítání lidu v roce 2021. Poslední praktická část práce je zaměřena na zpracování časových řad vybraných ukazatelů na základě dat ze sčítání lidu, domů a bytů a jejich následná analýza.