Analýza systémů financování místních akčních skupin v České republice v roce 2015 - Pošmurná, Lucie (2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na systémy financování místních akčních skupin (MAS) v České republice v roce 2015. Cílem práce je provést analýzu zdrojů financování vybraných MAS a na jejím základě vyhodnotit, které z nich jsou dlouhodobě udržitelné. Teoretická část je zaměřena na význam MAS pro regionální politiku a obyvatele venkovských oblastí. Dále jsou popsány systémy financování MAS. V praktické části jsou vyhodnoceny výsledky dotazníkové šetření provedeného Národní sítí Místních akčních skupin České republiky a je provedena analýza výročních zpráv několika vybraných MAS.