Přeprava nafty mezi Kazachstánem a Ruskem - Avdoshina, Veronika (2016)
Bakalářská práce je věnována problematice přepravě nebezpečných věcí, zejména přepravě nafty v Rusku a Kazachstánu . Cílem bakalářské práce je prozkoumání pravidel přepravy nebezpečných věcí, zejména nafty s ohledem na její specifiku a vlastnosti, na území Ruska a Kazachstánu. Praktická část je věnována porovnání železniční a silniční nákladově dopravy nafty z Kazachstánu do Ruska.