Srovnání daňové soustavy v České republice a Velké Británii v letech 2010-2015 - Lerch, Jakub (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá daňovým systémem v České republice a ve Velké Británii. Cílem práce je porovnat stávající systémy obou zemí na základě stanovených makroekonomických ukazatelů souvisejících se zdaněním jako je daňové určení, daňová kvóta včetně její struktury a implicitní daňová sazba a dále na základě zvolených daní (daň z příjmu fyzických a právnických osob, daň z nemovitosti a daň z přidané hodnoty). Práce je rozdělena do čtyř částí, kdy první z nich popisuje aktuální daňovou soustavu v České republice, druhá daňovou soustavu ve Velké Británii, třetí část popisuje makroekonomické ukazatele, jejich vývoj a porovnání s jinými evropskými zeměmi a poslední čtvrtá část porovnává zvolené systémy mezi sebou pomocí těchto ukazatelů.